Huis verhuren aan expats in Amsterdam

Als u van plan bent uw huis te verhuren aan expats bieden we u graag een aantal handige tips om te zorgen dat het op een veilige en duurzame manier gebeurt. Want de “verhalen” over ongewenst huurgedrag, overlast en wietplantages zijn er genoeg. Maar bieden die wel een statistisch relevante kijk op de zaak? In elk vakgebied zijn er immers uitwassen die zorgen voor een slechte naam, en het is nu eenmaal zo dat alle goede en zorgvuldig opgebouwde transacties het nieuws niet halen.

Laten we eens helemaal bij het begin beginnen. Als een huiseigenaar besluit zijn huis te gaan verhuren loopt deze vaak op tegen een woud van wet- en regelgeving, plaatselijke verordeningen en verhalen over ongewenst huurgedrag. Je bent als huiseigenaar dus al in complete verwarring voor je aan verhuren begint en de onwetendheid is vaak een negatieve factor.

Hoe vind je betrouwbare huurders, hoe is financieel en technisch onderhoud geregeld, hoe zit het met de borg etc etc. En om je even snel in te lezen ( zoals bijvoorbeeld bij de aanschaf van een fiets ) is gewoon niet te doen. Het juridische woud van regels komt als een muur op je af dus ga je maar op zoek naar een makelaar die wel over alle relevante informatie beschikt. Tenminste, als je geluk hebt, want net als in andere vakgebieden zijn er zeer kundige en betrouwbare dienstverleners, maar ook beunhazen. En iedereen weet wat het betekent als je met een beunhaas in zee gaat. Dat gaat je geld kosten.

Makelaar kiezen voor verhuur van je huis aan expats

huis verhuren expats amsterdam

Een goede verhuurmakelaar onderscheidt zich op twee specifieke vlakken. Enerzijds: Wie heeft hij als potentiƫle huurders? Kan hij vertrouwen op een eigen netwerk en zijn het voornamelijk grote bedrijven en multinationals? In dat geval zit je goed. Een medewerker van een bedrijf als Nike, TomTom, Heineken of Hilfiger zal over betere papieren beschikken om als kandidaat huurder in aanmerking te komen voor je woning dan iemand van een autosloperij.

Expats hebben immers een goed salaris, zijn hoogopgeleid en er is een trackrecord/historie van de persoon bekend. Door het inkomen, de referenties, en de zekerheden te combineren ontstaat er een beeld van de huurder omtrent zijn gedrag en de solvabiliteit. En de eerlijkheid gebiedt om te zeggen dat het te allen tijde een kansberekening blijft. Iemand die werkt bij KPMG kan ook overlast veroorzaken, dat is gewoon niet 100% uit te sluiten. Maar de stok achter de deur is, dat de makelaar in dergelijke gevallen direct contact heeft met de werkgever van de expat wat een positieve uitwerking heeft op het gedrag van de expat huurder.

Anderzijds, wiens belangen behartigt hij? Een verhuurmakelaar mag geen twee heren dienen en dus moet hij aangeven voor wie hij werkt. De Autoriteit Consument en Markt heeft daar onlangs een uitspraak over gedaan. Als een makelaar voor u werkt, dan moet hij uw belangen behartigen. Als een verhuurmakelaar bij de verhuur aan expats ook courtage berekent aan de huurder, dan is dat een slecht teken. “Wiens brood men eet, diens woord men spreekt” Het klinkt dus wellicht wat tegenstrijdig, maar alleen van een makelaar die zijn kosten in rekening brengt bij de verhuurder mag je verwachten dat hij je belangen het beste behartigt.

Verhuur ook uw woning aan personeel van o.a.: Cisco, Nike, TomTom en Hilfiger

Vraag nu een vrijblijvend adviesgesprek aan met een van onze verhuurspecialisten

Krijg een vrijblijvend adviesgesprek

 

 

Hoe EXPATS.amsterdam u kan helpen met het vinden van goede huurders

Huurders vinden kan iedereen. Goede en betrouwbare huurders vinden is een vak apart. EXPATS.amsterdam heeft een exclusief netwerk van expat huurders die woonruimte zoeken en heeft directe contacten met HR afdelingen van onder anderen Cisco, Nike, Hilfiger en TomTom. Wij zijn voor 14 Amsterdamse multinationals voorkeursmakelaar en we hebben er dus alle belang bij dat elke verhuurtransactie vlekkeloos verloopt. Uw directe voordeel ten opzichte van andere verhuurmakelaar is dat voordat wij een bezicvhtiging doen met een expat kandidaat, deze reeds is gescreend op identiteit en inkomen. Dat werkt in uw voordeel. Veel makelaars gaan namelijk eerst bezichtigen en bij interesse gaan ze pas screenen.

Maak eens vrijblijvend kennis met ons. U zit nergens aan vast en tijdens een gratis adviesgesprek kunnen we u alles vertellen over wat er bij een verhuur komt kijken en kunnen we tevens al uw vragen beantwoorden. Je huis verhuren aan expats begint bij EXPATS.amsterdam